Депутати Європарламенту закликали Росію зупинити нарощування військ на кордоні з Україною

Депутати Європарламенту закликали Росію зупинити нарощування військ на кордоні з Україною

Укрінформ
Група депутатів Європарламенту у складі 18-ти провідних європейських політиків оприлюднили сьогодні спільну заяву із закликом до Росії зупинити нарощування військових сил на кордонах з Україною та припинити військові провокації.

Як повідомляє Укрінформ, документ оприлюднений на сторінці Євродепутата від політичної групи «Оновлення Європи», керівника неформальної групи друзів України в Європейському Парламенті литовського політика Пятраса Ауштрявічюса.

«З великим занепокоєнням ми спостерігаємо за продовженням нарощування російських військових сил та провокацій на Сході України та поблизу України.

Ми глибоко жалкуємо з приводу продовження загибелі людей та іншої шкоди, що завдана Україні.

Ми закликаємо до повного дотримання тексту і духу Мінських домовленостей та погодженого режиму припинення вогню.

Закликаємо Росію здійснити активні кроки для зниження напруги шляхом завершення військового нарощування в Україні та навколо неї, припинити свої військові провокації та залякування проти України.

Ми також звертаємося до міжнародного співтовариства та до лідерів демократичних країн з проханням висловити своє занепокоєння та потужну незгоду з діями російської влади.

Ми будемо продовжувати проводити уважний моніторинг ситуації на Сході України з метою деескалації напруги та для, наприкінці, відновлення територіальної цілісності України», - йдеться у заяві.

Читайте також: Штати обговорюють з НАТО скупчення військ РФ на українському кордоні – Держдеп

Свій підпис під документом поставили 18 депутатів Європарламенту від різних політичних груп. Серед них – відомі Європейські політики: Пятрас Ауштрявічюс, Вітольд Ващиковський, Міхаель Галер, Марек Белка, Віола фон Крамон, Андрюс Кубілюс, Владімір Більчек, Сандра Калнієте, Раса Юкнявічене, Радан Канєв, Карен Мелчор ( Karen Melchior), Рамона Стругаріу (Ramona Strugariu), Анна Фотига, Ліудас Мазуліс (Liudas Mažylis), Міхал Шімечка (Michal Šimečka), Урмас Паєт (Urmas Paet), Бернар Гуєтта (Bernard Guetta), Ріхо Террас (Riho Terras).

Як вже повідомлялося, за повідомленням Генерального штабу Збройних Сил України, Російська Федерація продовжує нарощувати власну військову присутність вздовж кордонів України до рівня, що потенційно може становити загрозу національній безпеці України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-