Суд дав уряду Бельгії місяць на скасування всіх карантинних заходів

Суд дав уряду Бельгії місяць на скасування всіх карантинних заходів

Укрінформ
Міський суд Брюсселя зобов’язав уряд Бельгії скасувати всі заходи протидії COVID-19 упродовж 30 днів - як такі, що були вжиті без належного правового обґрунтування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Brussels Times.

«Бельгійська держава отримала розпорядження скасувати всі карантинні заходи протягом 30 днів, оскільки правова основа для їх прийняття є неналежною, постановив у середу суд Брюсселя. Організація «Ліга прав людини» кілька тижнів тому й оскаржила бельгійську систему виконання обмежувальних заходів, засновану на виконанні міністерського розпорядження без ухвалення парламентом», - ідеться у публікації.

Судді дали урядові 30 днів, щоб надати необхідну правове обґрунтування карантину. За кожен день зволікань буде стягуватися 5 тисяч євро.

Читайте також: Бельгія відкладає послаблення карантину до квітня

Як зазначає видання, поточні «коронавірусні» заходи засновані на Кодексі цивільної безпеки від 2007 року, що дозволяв державі діяти швидко у «виключних обставинах». За постановою суду, цей кодекс не може бути основою рівня міністерських указів.

Також повідомляється, що міністр внутрішніх справ Бельгії Аннеліз Верлінден має намір оскаржити це рішення в Брюссельському апеляційному суді, і до його ухвали всі карантинні заходи будуть виконуватися.

Читайте також: Бельгія впритул наблизилася до показників другої хвилі COVID-19

У зв’язку з цим міністр нагадала, що правова база для рішень міністерського рівня вже оскаржувалася кілька разів, але такі рішення скасовувалися через апеляцію або судом вищої інстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-