Бельгія впритул наблизилася до показників другої хвилі COVID-19

Бельгія впритул наблизилася до показників другої хвилі COVID-19

Укрінформ
Всі показники захворюваності в Бельгії продовжують зростати, і вже наблизилися до показників другої хвилі COVID-19, що була зафіксована у жовтні минулого року, й мала навіть важчі наслідки, ніж «перша хвиля» інфекції.

Як повідомляє Укрінформ, про це у вівторок йдеться у публікації бельгійського видання VRT.

«Під час пресконференції у медичному дослідницькому інституті Sciensano вірусолог Стівен Ван Гухт (Steven Van Gucht) повідомив, що показники (інфекції) є зараз такими ж високими, як на початку другої хвилі пандемії у жовтні, хоча темпи їх зростання відрізняються. Зараз показники інфекції подвоюються кожні два тижні, в той час, як рік тому це відбувалося протягом одного тижня», - йдеться у публікації.

Читайте також: Бельгія відкладає послаблення карантину до квітня

За словами професора Ван Гухта, особливе занепокоєння викликає зростання кількості госпіталізацій.

«Минулої суботи до лікарень потрапили 243 людини, і це найвищий показник у 2021 році. Усього в лікарнях перебувають 2 359 людей (+22 відсотки за тиждень), з них кожен четвертий – 588 пацієнтів, - знаходяться у відділеннях інтенсивної терапії (зростання на 17 відсотків). За такими показниками зростання кількість пацієнтів в реанімаціях сягне критичної відмітки у 1000 осіб до 16 квітня», - попередив вірусолог.

Він наголосив на тому, що головні інструменти для стримування пандемії, як і раніше, знаходяться в руках у населення країни, якому варто дотримуватися заходів перестороги: дотримуватися дистанції, носити захисні маски та уникати контактів.

Тим часом за повідомленням іншого бельгійського видання «The Brussels Times», кількість людей у Бельгії, які вже отримали першу дозу вакцини від COVID-19, перевищила 1 мільйон осіб.

«За останніми даними Sciensano, близько 1 010 181 людина отримала принаймні одну дозу вакцини, що складає 8,8% дорослого населення країни. Ще 450 896 людей в Бельгії – 4,9 відсотка людей від 18 років, - отримали другу дозу вакцини, тобто, повністю пройшли процедуру щеплення», - йдеться у публікації.

Читайте також: Бельгія не зупинятиме вакцинацію з використанням AstraZeneca

За повідомленням цього ж видання, у середу відбудеться чергове засідання урядової Консультативної ради під керівництвом прем’єр-міністра Александра Де Кроо, яка має обговорити поточну епідеміологічну ситуацію в країні. Асоціація практикуючих лікарів Бельгії та провідні вірусологи країни закликають уряд відмовитися від полегшення обмежувальних заходів та запровадити більш жорсткі обмеження на спілкування між людьми.

Як повідомлялося, за даними Worldometer у світі станом на ніч 24 березня зафіксували 124,773,612 випадків зараження коронавірусом. Виявлено 2,745,123 летальних випадки, одужали 100,693,264 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-