Бельгія відкладає послаблення карантину до квітня

Бельгія відкладає послаблення карантину до квітня

Укрінформ
Урядовий консультативний комітет Бельгії ухвалив відкласти принаймні до квітня послаблення карантинних заходів, запроваджених для протидії COVID-19.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише The Brussels Times.

«Бельгія відклала заплановані заходи із послаблення обмежень з огляду на зростання показників захворюваності на коронавірус, про що у п’ятницю під час пресконференції повідомив прем’єр-міністр Александр Де Кроо. За його словами, країну чекають кілька дуже важливих тижнів, оскільки кількість нових випадків зараження та показники госпіталізації зростають. Це відбувається швидше, ніж прогнозували експерти», - йдеться у публікації.

Як зауважив Де Кроо, причинами такого зростання стала поява нових різновидів коронавірусу, а також зміни у поведінці людей, які стали частіше контактувати. Він додав, що діти приносять інфекцію зі шкіл, а батьки поширюють її далі серед колег, створюючи таким чином, ланцюг зараження.

Читайте також: Бельгія послабила карантин: запрацювали виїзні кав'ярні, перукарні та сауни

«Після року боротьби з коронавірусом ми знаємо, що робити. Ми маємо обмежити кількість близьких контактів, наскільки це можливо. Це означає, що дозволу на соціальні події за участю до 50 осіб, і спортивні змагання до 10 осіб, що очікувалися з квітня, не буде. Відкриття парків розваг також буде відкладено», - сказав глава уряду.

Він утримався від прогнозу, коли можуть бути послаблені обмеження. На сьогодні відомо, що під час Великодніх свят дорослим жителям Бельгії дозволять збиратися просто неба у кількості до 10 осіб.

Водночас буде обмежена кількість місць у потягах на головних туристичних напрямках. Займати місця біля вікон буде заборонено, винятки робитимуться лише для дітей віком до 12 років.

До наступного понеділка міністри освіти регіонів Бельгії мають прийняти скоординоване рішення, чи залишати школи відкритими.

Читайте також: Бельгія не зупинятиме вакцинацію з використанням AstraZeneca

Працедавцям рекомендовано дотримуватися режиму дистанційної роботи. Там, де це неможливо, працівники будуть проходити тести щотижня.

Ще одне бельгійське видання, VRT, з посиланням на дані Інституту Sciensano вказує, що наприкінці тижня зростання захворюваності в країні прискорюється.

Загальна кількість хворих з діагнозом COVID-19 у лікувальних закладах від учора збільшилася на 17 - до 2140, з них 543 особи перебувають у відділеннях інтенсивної терапії. Як зазначає видання, місяць тому у реанімаціях лежали 315 пацієнтів з коронавірусом.

Тим часом у країні триває COVID-вакцинація. Перше щеплення станом на 18 березня вже зробили майже 865 тис. жителів Бельгії, близько 410 тис. отримали дві дози вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-