В аеропорту Анкари протягом години виявляють COVID-19 та його штами

В аеропорту Анкари протягом години виявляють COVID-19 та його штами

Укрінформ
У міжнародному аеропорту «Есенбога», що в столиці Туреччини Анкарі, почали використовувати новий тест на коронавірус, який дозволяє протягом години не лише виявляти інфікування COVID-19, а й встановлювати штами.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на турецький телеканал TRT Haber.

«Новий набір для виявлення вірусів почали використовувати в аеропорту Анкари «Есенбога». За допомогою цього набору протягом однієї години можна з’ясувати, чи несуть пасажири як нормальний, так і мутований коронавірус», - повідомляє телеканал.

Тест дає змогу виявляти COVID-19 та три його штами: британський, бразильський чи південноафриканський.

Тест було створено на базі центрі тестування на коронавірус столичного аеропорту.

Читайте також: У Туреччині створили назальну COVID-вакцину

«Раніше ми спочатку вивчали результати тестів, які ми брали у пацієнтів у лабораторних умовах. Якщо значення були високі, то оцінювали за генною картою, чи це може бути мутація і яка саме... Тепер завдяки новому тестовому набору, який ми виготовляємо, потреба у двох процесах відпала», - пояснив керівник центру тестування на коронавірус аеропорту «Есенбога» Саліх Дурбаба.

Результати тестування видають турецькою та англійською мовами, про результат пасажирів повідомляють телефоном та електронною поштою.

Як повідомлялося, зараз для того, аби прибути в Туреччину з України, перед посадкою в літак, потрібно показати медичний висновок лабораторії про негативний результат тесту на коронавірус, зроблений не пізніше 72 години до початку подорожі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-