Естонія продовжує локдаун майже до кінця квітня

Естонія продовжує локдаун майже до кінця квітня

Укрінформ
Уряд Естонії вирішив продовжити коронавірусні обмеження, які діють у країні, до 25 квітня.

Про це повідомила у вівторок в інтерв'ю ERR міністр освіти і науки Лійна Керсна.

«Всі обмеження, які діють на сьогодні, рішенням уряду продовжено до 25 квітня. Через два тижні, тобто 13 квітня, уряд про всяк випадок у поточному порядку перегляне ці обмеження, щоб визначити, чи не з'явиться привід у чомусь їх послабити», - сказала Керсна.

Вона зазначила, що наукова рада запропонувала уряду з 26 квітня, коли закінчаться шкільні канікули, розглянути можливість поступового відкриття шкіл у тих регіонах Естонії, де показники інфікування нижчі.

«Разом з тим, як уже показала практика, після шкільних канікул щоразу знову піднімалася легка хвиля інфекції. У зв'язку з цим переконливо прошу батьків школярів майбутні весняні канікули провести в родинному колі, на свіжому повітрі - й утриматися від закордонних поїздок», - додала міністр освіти.

Читайте також: У Словенії запроваджують жорсткий карантин

Масштабні обмеження для боротьби з поширенням коронавірусної інфекції були зпроваджені в Естонії з 11 березня.

У період їх дії закриті всі магазини, за винятком продуктових, аптек, зоомагазинів, автозаправок і деяких інших торговельних точок, які торгують товарами першої необхідності.

Підприємства громадського харчування можуть продавати їжу лише на винос.

На підприємствах сфери послуг діє вимога 25-відсоткової заповнюваності.

Спортом можна займатися лише на вулиці, де знову діє вимога «2+2».

Всі публічні заходи заборонено. На вулиці дозволяється проводити збори і релігійні заходи, якщо в них бере участь не більш як 10 осіб.

Школи повністю переведені на дистанційне навчання. Дітей у дитячі садки рекомендовано приводити лише в разі крайньої необхідності.

Обмеження спочатку були запроваджені до 11 квітня.

За даними Worldometer, у світі зареєстровано 128 303 612 випадків інфікування коронавірусом, зокрема 2 805 880 летальних, одужали 103 515 706 осіб.

Фото: PPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-