Прискорення виробництва вакцин: Єврокомісія зібрала представників 300 компаній

Прискорення виробництва вакцин: Єврокомісія зібрала представників 300 компаній

Укрінформ
Європейська комісія зібрала у понеділок, 29 березня, представників понад 300 компаній із 25 країн ЄС для розвитку європейських спроможностей з виробництва вакцин проти COVID-19.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

«Сьогодні Єврокомісія прийняла першу загальноєвропейську зустріч за участю понад 300 компаній-учасниць з 25 країн-членів для розвитку спроможностей з виробництва вакцини проти COVID-19 та усунення вузьких місць у виробництві та постачанні. Метою є прискорення зв’язку між виробниками вакцин та сервісними компаніями, виробниками обладнання та постачальниками для вдосконалення поточного та майбутнього виробництва вакцин в Європі», - йдеться у повідомленні.

Зустріч європейських виробників та сервісних компаній триватиме два дні. У понеділок її учасники обговорять взаємодію компаній-виробників вакцини з постачальниками сировини, з компаніями, що забезпечують процес виробництва компонентів вакцини. Другий день заходу відбудеться в середу, 31 березня, та дозволить зібрати разом потенційних постачальників для забезпечення всієї ланки виробництва вакцин, включаючи логістичні компанії, що залучені, наприклад, до пакування вакцин, до їх збереження, поставки та поширення, до виробництва необхідних аксесуарів, таких як шприці та флакони.

При цьому Єврокомісія надала компаніям гарантійний лист із інструкціями щодо взаємодії та обміну інформацією навіть між компаніями, які є прямими конкурентами, з використанням положень європейського законодавства у сфері конкуренції.

Читайте також: Паспорти вакцинації: у Єврокомісії пояснили, хто не отримає «зелене світло»

«Необхідність нарощування виробництва вакцин у Європі є безпрецедентною як для наших негайних, так і для середньострокових потреб, що пов’язані з вакцинацією. Ми працюємо з промисловістю, щоб краще скористатися наявним потенціалом та створити нові можливості по всій Європі. Зустріч підприємців має на меті формування нових зв’язків та партнерських відносин у ланцюгах виробництва та постачання. Закликаю всі компанії, що беруть участь у процесі виготовлення вакцин, максимально скористатися такою можливістю», - зауважив з цього приводу єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєрі Бретон.

Як повідомляв Укрінформ, станом на сьогодні Єврокомісія має підписані форвардні угоди на постачання вакцин з шістьма компаніями-виробниками вакцин: AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNTech-Pfizer, CureVac та Moderna - усього на постачання 2,6 мільярда доз вакцини проти COVID-19. Чотири контракти на постачання вакцин, що вже отримали умовну ринкову авторизацію на ринку ЄС, передбачають постачання більше 1,6 мільярда доз.

Читайте також: Євросоюз запровадить COVID-сертифікати з 15 червня – єврокомісар

25 березня під час віртуального саміту ЄС президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що наразі в Європі повністю пройшли вакцинацію 18,2 млн людей, або 4,1 відсотка дорослого населення. До літа в ЄС мають пройти вакцинацію до 70 відсотків дорослого населення. Разом з цим процес вакцинації був уповільнений, тому що AstraZeneca зможе поставити 70 мільйонів доз вакцини замість 180 мільйонів, які були законтрактовані.

Єврокомісія здійснює активні кроки для нарощування виробничих спроможностей компаній-виробників вакцини, забезпечення для них надійних ланок постачання сировини та супутнього обладнання, стабільної системи постачання, зберігання та розповсюдження вакцин у країнах-членах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-