У Польщі за добу - найбільше COVID-випадків від початку пандемії

У Польщі за добу - найбільше COVID-випадків від початку пандемії

Укрінформ
За минулу добу в Польщі зафіксували майже 30 тисяч випадків інфікування коронавірусом, що є антирекордом від початку пандемії з березня минулого року.

Про кількість інфікованих за минулу добу повідомив у середу глава МОЗ Польщі Адам Недзельський, передає кореспондент Укрінформу з посиланням на Wirtualna Polska.

“Ми ще цей поріг не перетинаємо (30 тис.), але вже дуже близько до нього. Фактично, ми на нього виходимо…. На жаль, кількість смертей теж є такою ж високою, як була у січні – сягнула 511 випадків”,- повідомив Недзельський.

Читайте також: Польща запровадить нові коронавірусні обмеження на Великдень

За його словами, останні сигнали щодо кількості інфікованих спонукають серйозно замислитися над посиленням карантинного режиму. Він зазначив, що розглядається варіант посилення карантинного режиму як на регіональному, так і національному рівнях. Міністр підкреслив, що найскладніша ситуація зберігається у Мазовецькому (Варшава) і різко погіршується у Сілезькому (Катовіце) воєводствах.

Уряд Польщі до четверга, 25 березня, обіцяє оприлюднити пакет нових коронавірусних обмежень, що діятимуть в період католицьких Великодніх свят. За словами глави польського уряду Матеуша Моравецького, пакет обмежень стосуватиметься двох тижнів: тижня перед Великоднем (4 квітня) і тижня після свят.

Читайте також: Євросоюз відсьогодні посилює правила експорту COVID-вакцин — ЗМІ

Попередній рекорд добової кількості інфікувань в Польщі було зафіксовано торік в листопаді – майже 28 тис. випадків.

Від початку пандемії у Польщі інфікувалися понад 2 млн осіб, померли понад 50 тисяч.

У світі станом на ранок 24 березня зафіксували 124 806 956 випадків зараження коронавірусом, одужали понад 100.8 млн осіб.

Фото: PAP/Andrzey Lange

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-