У Норвегії поліція допитує прем'єра за фактом порушення карантину

У Норвегії поліція допитує прем'єра за фактом порушення карантину

Укрінформ
Сьогодні норвезька поліція заявила, що розпочала допит голови уряду країни Ерни Солберг у справі про імовірне порушення карантинних обмежень під час святкування її дня народження.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Ми розпочали розслідування, і його частина передбачає допит прем'єр-міністра. Ми взяли на себе ініціативу й допит розпочався, але формально він ще не закінчений», - заявив Reuters інспектор норвежської поліції Пер Мортен Седінг.

За його словами, поліція мала на меті завершити розслідування цього тижня.

Раніше прем'єр Солберг публічно вибачилася за те, що святкувала своє 60-річчя з 13 членами родини на гірському курорті попри заборону уряду на проведення заходів, у яких беруть участь понад десятеро людей.

Читайте також: Хресна хода на три тисячі людей: у Запоріжжі можуть притягнути УПЦ до відповідальності

«Ми запланували вечерю у ресторані, котрий, на нашу думку, відповідав вимогам щодо коронавірусу. Це було в ресторані, де ми забронювали три окремі столи й де тримались на відстані», - сказала Солберг журналістам.

Вечірка з нагоди дня народження викликала критику, зокрема з боку підлеглого Солберг - міністра охорони здоров'я Норвегії Бента Хої.

Читайте також: Садовий розповів, як працюватимуть ринки у Львові під час локдауну

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 23 березня зафіксували 124 300 060 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 2 735 343 летальних випадків, одужали 100 271 694 особи

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-