Джонсон попередив британців про третю COVID-хвилю з Європи

Джонсон попередив британців про третю COVID-хвилю з Європи

Укрінформ
Голова уряду Великої Британії Борис Джонсон попередив британців, що наслідки третьої хвилі коронавірусу прийдуть до Британії з Європи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC

Джонсон заявив, що він впевнений, що Британії не слід "плекати ілюзій", зазначивши, що його країна теж відчує наслідки зростання захворюваності на континенті.

"На жаль, зараз на континенті триває третя хвиля. І люди в нашій країні не повинні тішити себе ілюзіями, тому, що попередній досвід навчив нас, що, коли хвиля вдаряє по нашим друзям, я боюся, що вона захлисне й наші береги", - сказав Джонсон.

Читайте також: Джонсон зробив щеплення вакциною AstraZeneca

"Я очікую, що ми відчуватимемо ці наслідки з часом. Ось чому ми здійснюємо нашу програму вакцинації якомога швидше", - додав Джонсон.

Коментарі британського прем'єра пролунали на тлі скандалу з приводу постачання вакцини після того, як голова Європейської комісії попередила, що ЄС може обмежити експорт до Британії доз вакцини, вироблених на території Євроспільноти.

Читайте також: Британія вже вакцинувала половину дорослого населення

Відповідаючи на запитання щодо суперечки про постачання вакцини з ЄС, Джонсон сказав: "Спілкуючись з партнерами з ЄС протягом останніх кількох місяців, я переконався, що вони не хочуть впроваджувати блокаду".

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 22 березня, кількість випадків зараження коронавірусом перевищує 123,8 мільйона осіб, водночас 99 795 152 особи вже подолали недугу. Також зафіксовано 2 727 738 летальних випадків унаслідок пандемії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-