Пашинян анонсував позачергові парламентські вибори у Вірменії

Пашинян анонсував позачергові парламентські вибори у Вірменії

Укрінформ
Позачергові парламентські вибори у Вірменії призначені на 20 червня.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Нікол Пашинян, передає Укрінформ з посиланням на News.am.

Таке рішення було досягнуте в результаті переговорів з опозицією. Пашинян у четвер зустрівся з керівником опозиційної фракції "Процвітаюча Вірменія" Гагіком Царукяном.

Раніше президент Вірменії Армен Саркісян провів переговори з лідером керівної фракції Національних зборів «Мій крок» Ліліт Макунц про можливість проведення дострокових виборів у країні.

Читайте також: Криза у Вірменії: Пашинян пропонує розпустити парламент

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого Генштаб ЗС Вірменії вимагав відставки уряду і прем'єр-міністра Пашиняна, звинувативши його в невмінні приймати адекватні рішення в кризовій і критичній для вірменського народу ситуації. У той же день Пашинян заявив, що прийняв рішення звільнити з посади керівника генштабу Оніка Гаспаряна.

У Єревані пройшли мітинги прихильників і противників прем'єра. Опозиція перекрила проспект Баграмяна, де знаходиться будівля парламенту Вірменії, й оголосила про безстрокові цілодобові акції протесту, які триватимуть до відставки Пашиняна.

Читайте також: Протести в Єревані: в урядовій будівлі вимагали відставки Пашиняна

Пізніше стало відомо, що президент Вірменії Армен Саркісян не підписав проєкт указу прем'єр-міністра про відставку Гаспаряна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-