У Польщі - різкий стрибок інфікування коронавірусом, МОЗ попереджає про «складні тижні»

У Польщі - різкий стрибок інфікування коронавірусом, МОЗ попереджає про «складні тижні»

Укрінформ
Упродовж останніх днів спостерігається різкий стрибок інфікування коронавірусом в Польщі. Наступні кілька тижнів будуть «дуже складними», під час яких тестуватиметься спроможність системи охорони здоров’я країни.

Про це в Сеймі Польщі заявив глава МОЗ країни Адам Недзельський, передає кореспондент Укрінформу.

“Наступні дні і навіть наступні кілька тижнів будуть дуже важкими для польської системи охорони здоров'я… Нас чекає складний місяць, протягом якого польська система охорони здоров'я знову перевірить свою спроможність, вона протестує скільки пацієнтів зможе прийняти й обслужити в режимі нормальної госпіталізації і в режимі важкої госпіталізації, що пов'язано з підключенням до апаратів штучної вентиляції легень", - заявив Недзельський.

Він поінформував, що упродовж останніх двох днів спостерігався різкий стрибок кількості інфікованих у порівнянні з попереднім тижнем. Зокрема, в минулу неділю інфікованих було на 75% більше ніж в попередню, а в понеділок – на 44% більше, ніж тиждень тому.

Головною причиною зростання кількості інфікованих польський міністр назвав появу “британського” штаму СOVID-19, яка “на 40-70% є заразнішою, а також більш небезпечною (за класичну), наслідком якої є вища смертність”.

Читайте також: До 60% складних ковід-випадків у Польщі міг спричинити «британський» штам - МОЗ

Недзельський повідомив, що “британська” мутація витісняє “класичну” у Польщі. За його словами, якщо в січні приблизно 5% усіх інфікувань походило від “британського” штаму СOVID-19, на початку лютого цей показник зріс до 15%, наприкінці лютого – до 25%, а зараз становить приблизно 45% від усіх інфікувань.

За його словами, за останні два тижні зайнятість ліжок пацієнтами з коронавірусом зросла з 15 тис. до 20 тис., а ліжок з апаратами ШВЛ – з 1,5 тис. до понад 2 тис.

Недзельський повідомив, що уряд ухвалив рішення збільшити у наступні дні кількість доступних ліжок для пацієнтів з COVID-19 на 8 тис. – до 37,5 тис.

Читайте також: Влада Польщі не виключає введення локдауну по всій країні

Упродовж останніх днів добова кількість інфікованих в Польщі становить 11-14 тис., померлих – понад 300 осіб.

Від початку пандемії у Польщі зафіксовано понад 1,9 млн випадків інфікування коронавірусом, померли понад 47,5 тис.

Фото: PAP/Andrzey Lange

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-