До 60% складних ковід-випадків у Польщі міг спричинити «британський» штам - МОЗ

До 60% складних ковід-випадків у Польщі міг спричинити «британський» штам - МОЗ

Укрінформ
У Польщі від 30% до 60% випадків складного перебігу коронавірусної хвороби COVID-19 можуть бути спричинені “британською” мутацією вірусу.

Про це заявив речник Міністерства охорони здоров'я Польщі Войцех Андрусевич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На даний момент міністерство має суперечливу інформацію щодо складних випадків і ускладнень після COVID-19, що спричинені “британським” штамом коронавірусу. Це може стосуватися від 30% до 60% пацієнтів”,- сказав Андрусевич.

Він додав, що міністерство очікує детального аналізу щодо інфікування у країні “британським” штамом.

Речник МОЗ повідомив, що з огляду на значне зростання інфікування коронавірусом у деяких воєводствах країни створять додаткові місця для пацієнтів з COVID-19. Йдеться про Мазовецьке (Варшава), Сілезьке (Катовиці), Великопольське (Познань) та Куявсько-Поморське воєводства (Бидгощ).

Крім того, у найближчі два-три дні буде оголошено про плани щодо запровадження подальших обмежень на регіональному чи загальнонаціональному рівнях.

Читайте також: У Польщі побоюються браку медиків під час третьої COVID-хвилі

За минулу добу, 15 березня, у Польщі зафіксовано 14 396 нових випадків інфікування коронавірусом, померли 372 особи. Від початку пандемії у Польщі зафіксовано понад 1,9 млн випадків корнавірусу, померли понад 47,5 тис. інфікованих.

Станом на сьогодні у Польщі виконано вже понад 4,5 млн щеплень, понад 1,6 млн осіб отримали дві дози вакцини.

За даними Worldometer, у світі виявлено 121 014 840 випадків коронавірусу, зокрема 2 676 181 летальний, одужали 97 596 504 особи. 

Фото: PAWEŁ RELIKOWSKI / POLSKAPRESS/East News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-