Польща купуватиме менше нафти у Росії

Польща купуватиме менше нафти у Росії

Укрінформ
Польський нафтовий концерн PKN ORLEN підписав з російською компанією "Роснефть" новий дворічний контракт на постачання нафти, що передбачає закупівлю на понад 30% менше сировини, ніж у попередньому контракті.

Як повідомили у PKN ORLEN, це вписується у довгострокову програму диверсифікації джерел постачання енергоносіїв до Польщі, передає Укрінформ.

Як зазначається, попередній контракт з російською компанією, який діяв до 31 січня цього року, передбачав постачання на нафтопереробні заводи польського концерну щороку 5,4-6,6 млн тонн нафти. Натомість нинішній контракт передбачає купівлю не більше 3,6 млн тонн нафти на рік.

Читайте також: Європейський суд остаточно відмовив "Роснефти" у знятті санкцій

Голова правління PKN ORLEN Даніель Обайтек повідомив, що обмеження купівлі нафти в Росії не впливає на стабільність постачання сировини до нафтопереробних заводів концерну. За його словами, концерн продовжує політику диверсифікації поставок енергоносіїв з різних напрямків.

Читайте також: Ексглава МЗС Австрії може увійти до ради директорів «Роснефти»

Крім Росії, PKN ORLEN у своєму пакеті має довготермінові контракти на постачання нафти із Саудівської Аравії та США, реалізує спотові контракти про постачання сировини з Анголи, Нігерії, шельфу Північного моря.

PKN ORLEN володіє нафтопереробними заводами в Польщі, Чехії та Литві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-