Курц заявляє про нерівномірний розподіл COVID-вакцин серед країн ЄС

Курц заявляє про нерівномірний розподіл COVID-вакцин серед країн ЄС

Укрінформ
Європейська комісія має відкоригувати механізм розподілу вакцин від коронавірусу, аби він був рівномірним.

Про це заявив федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц на спільній з главами урядів Болгарії, Словенії та Чехії пресконференції у Відні, передає кореспондент Укрінформу.

"Важливо, щоб ми зараз спільно розробили механізм корекції, щоб, наприклад, Болгарія не отримувала втричі менше вакцини, ніж, приміром, Мальта... Я дуже сподіваюся, що нам спільно вдасться запровадити коригувальний механізм, щоб ці відмінності у Європі були якомога меншими, а вакцинація - успішною", - заявив австрійський канцлер.

За його словами, наразі спостерігається нерівномірний розподіл вакцини від коронавірусу серед країн-членів ЄС. Якщо у середньому у більшості країн-членів, зокрема в Австрії, зроблено 10-12 щеплень на 100 тис. осіб, то на Мальті цей показник становить 27 на 100 тис. жителів, а в ряді інших країн ЄС – лише близько 5-ти.

Читайте також: Єврокомісія відповіла на заклик розібратися з розподілом COVID-вакцин

"Ми вважаємо це проблемою, оскільки це може призвести до напруженості всередині Європейського Союзу. Люди у Європі виходили з того, що всі мають рівний та одночасний доступ до вакцин ", - заявив глава австрійського уряду.

Зі свого боку прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш заявив, що питання розподілу вакцин у ЄС буде "сьогодні ввечері або вже завтра" обговорено під час відеоконференції з главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та президентом Євроради Шарлем Мішелем.

Читайте також: Єврокомісія до кінця червня продовжила авторизацію експорту COVID-вакцин

На пресконференції зазначалося, що у сьогоднішній дискусії шляхом відеовключення взяли участь також глави урядів Хорватії і Литви.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, у світі виявлено 121 014 840 випадків коронавірусу, зокрема 2 676 181 летальний, одужали 97 596 504 особи. 

Фото: Sean Gallup/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-