Майже половина Італії переходить до «червоної» зони через стрімке поширення COVID-19

Майже половина Італії переходить до «червоної» зони через стрімке поширення COVID-19

Укрінформ
Протягом минулої доби в Італії виявлено майже 27 тис. заражень COVID-19, у зв’язку з чим майже пів країни потрапляє до червоної карантинної зони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Corriere della Sera.

Так, за новим зонуванням, яке діятиме з 15 березня, у червоній зоні будуть провінції Ломбардія, Больцано, Тренто, Базиліката, Кампанія, Емілья-Романья, Фріулі-Венеція-Джулія, Лаціо, П’ємонт, Венето та Марке.

На початку цього місяця новий уряд Маріо Драгі посилив обмеження для червоних зон. Там закриті не тільки бари, ресторани, магазини і середні школи, а й початкові школи. Жителям наказують по можливості залишатися вдома.

Решта регіонів будуть помаранчевими, крім острова Сардинія, що у білій, зовсім безпечній зоні. "Жовтих" регіонів не залишиться зовсім.

Читайте також: В Італії зафіксували понад 101 тисячу смертей від COVID-19

Востаннє подібні показники приросту захворюваності в Італії реєстрували в кінці листопада – на спаді другої хвилі пандемії.

За даними органів охорони здоров’я, індекс поширення вірусу (скільки в середньому людей інфікує один хворий) в країні складає 1,6, тоді як безпечним показником вважається 1 і менше. Також відзначають стрімке зростання кількості випадків, у яких уже не відомо, від кого людина заразилася.

За даними Worldometer, у світі зафіксували 119 352 757 випадків інфікування коронавірусом, зокрема, 2 645 404 летальні, одужало 95 616 143 особи.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-