COVID-вакцина Novavax виявилась ефективною на 96%

COVID-вакцина Novavax виявилась ефективною на 96%

Дослідження
Укрінформ
Вакцина від COVID-19 розробки американської компанії Novavax показала 96% ефективність проти оригінального штаму коронавірусу.

Як повідомляє Укрінформ, про це з посиланням на результати клінічних випробувань у Великобританії пише Reuters.

“COVID-вакцина від Novavax Inc була у 96% випадків ефективна в запобіганні інфікування оригінальним штамом коронавірусу під час проведених в Об’єднаному королівстві випробувань”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Степанов: Ефективність вакцини AstraZeneca - до 80%

Зазначається, що це наблизило вакцину до отримання схвалення державних регуляторів у світі.

“Серед тих, хто отримав щеплення, не було випадків важкого перебігу хвороби або смертей”, - стверджує Reuters.

Вакцина також продемонструвала 86% ефективність захисту від більш заразного штаму COVID-19, який вперше виявили у Великобританії і який нині став домінантним на території країни.

Читайте також: У Польщі вироблятимуть американську COVID-вакцину

Водночас під час менших випробувань у Південній Африці, де волонтери переважно інфікувалися іншим штамом, який широко циркулює в країні, вакцина Novavax була на 55% ефективна й змогла повністю запобігти важкій формі хвороби.

“Novavax також розробляє нові різновиди своєї вакцини, аби захистити від нових штамів та має намір розпочати клінічні випробування цих щеплень у другому кварталі цього року”, - додає Reuters.

Читайте також: Європейський регулятор не знайшов ознак того, що AstraZeneca спричиняє тромбоз

Нагадаємо: у листопаді Bloomberg представив рейтинг затребуваності вакцин проти коронавірусу. Novavax в ньому посіла друге місце за кількістю попередніх замовлень (1,4 млрд доз, з них 160 млн - США, 100 млн - Європа), третє - Johnson & Johnson (1,3 млрд доз, з них 430 млн - США, 300 млн - європейські країни). Найбільше закупівель у світі припадає на вакцину британської компанії AstraZeneca.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-