У Польщі вироблятимуть американську COVID-вакцину

У Польщі вироблятимуть американську COVID-вакцину

Укрінформ
Польська біотехнологічна компанія Mabion SA з Лодзького воєводства підписала угоду з американською компанією Novavax, яка дозволятиме налагодити технологічну лінію з виробництва у країні вакцини проти коронавірусу NVX-CoV2373.

Про підписання відповідних угод з американською стороною та Польським фондом розвитку повідомили в середу у Mabion SA, передає кореспондент Укрінформу.

“Mabion 3 березня підписав угоду з Novavax. На її підставі у першій половині цього року компанія отримає технологію (з виробництва вакцини – ред.), а потім буде виготовлено технічну серію субстанції, яка є головним складником вакцини. Після позитивного завершення тестів й отримання компанією Novavax дозволів на допуск NVX-CoV2373 Mabion і Novavax розпочнуть переговори щодо укладення угод і потенційних замовлень на комерційне виробництво”,- повідомляє Mabion SA.

Компанія уклала також угоду з державною інституцією - Польським фондом розвитку – відповідно до якої буде виділено 40 млн злотих (понад 10 млн дол.) на фінансування створення технологічної лінії з виробництва цієї вакцини.

Після появи інформації про підписання угоди акції Mabion SA на Варшавській фондовій біржі в середу вранці зросли на понад 40%.

Читайте також: Степанов: Ефективність вакцини AstraZeneca - до 80%

Вакцина NVX-CoV2373 є дводозовою і має зберігатися при температурі від 2 до 8°C. У грудні 2020 року у США та Мексиці розпочався третій етап тестування вакцини. Станом на сьогодні вона перебуває на етапі затвердження та отримання необхідних сертифікатів.

За оцінками компанії Novavax, ефективність цієї вакцини проти COVID-19 становить понад 89%. Водночас клінічні дослідження у ПАР показали, що її ефективність проти “південноафриканської” мутації коронавірусу становить 50-60%.

Читайте також: Україна отримає додаткові 5 мільйонів доз вакцини NovaVax - Степанов

Уряд Канади наприкінці лютого підписав з Novavax попередню угоду про виробництво у Монреалі цієї вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-