Штати не обмежують виробників вакцин у співпраці з іншими країнами – Білий дім

Штати не обмежують виробників вакцин у співпраці з іншими країнами – Білий дім

Укрінформ
Американський уряд не забороняє підприємствам у США, що виробляють вакцини від COVID-19, експортувати свою продукцію за кордон.

Про це заявила в четвер речниця Білого дому Джен Псакі у відповідь на публікацію в ЗМІ про можливі зриви постачання AstraZeneca американського виробництва, передає кореспондент Укрінформу.

«Заборон на експорт (вакцини – ред.) немає. І всі виробники вакцин у Сполучених Штатах можуть вільно експортувати свою продукцію, одночасно виконуючи умови своїх контрактів з урядом США», - підкреслила речниця адміністрації Байдена.

Читайте також: США закуплять у Johnson & Johnson додаткові 100 мільйонів доз COVID-вакцини

Вона зауважила, що будь-яка американська компанія може співпрацювати з будь-якою країною світу щодо продажу-закупівлі вакцини. За її словами, американський уряд, який також закуповує препарати у приватних виробників, зосереджений на вакцинації передусім населення Сполучених Штатів.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні американські ЗМІ оприлюднили інформацію із посиланням на джерела, що США начебто повідомили ЄС про потенційне припинення поставок до них вакцини AstraZeneca американського виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-