США не постачатимуть до Євросоюзу вакцину AstraZeneca - ЗМІ

США не постачатимуть до Євросоюзу вакцину AstraZeneca - ЗМІ

Укрінформ
Медичний засіб американського виробництва (вакцину від коронавірусу) від компанії AstraZeneca найближчим часом не будуть постачати до ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Вашингтон повідомив ЄС, що той не повинен розраховувати на отримання вакцини проти COVID-19 від компанії AstraZeneca, виробленої у США, найближчим часом, заявили сьогодні два джерела Reuters в ЄС.

Компанія AstraZeneca повідомила ЄС на початку цього року, що скоротить поставки у другому кварталі щонайменше удвічі до менш ніж 90 млн доз. Однак пізніше вона запропонувала надати вакцини, які виготовлені за межами Європи, зокрема у США.

"США повідомили нам, що у них немає можливості постачати вакцини AstraZeneca до ЄС", - заявив високопоставлений дипломат ЄС, який має безпосереднє відношення до цих переговорів.

Читайте також: У Євросоюзі схвалили вакцину проти коронавірусу Johnson & Johnson

Європейська Комісія заявила дипломатам країн-членів спільноти на зустрічі у Брюсселі в середу, що ЄС не повинен очікувати постачання вакцини зі Сполучених Штатів "на даний момент".

Читайте також: Південна Корея дозволила вакцину AstraZeneca для людей 65+

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 11 березня зафіксовано понад 118,6 млн випадків зараження коронавірусом, з них - понад 2,6 млн летальних, одужали вже понад 94,2 млн осіб.

Фото: picture-alliance / Flashpic

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-