США закуплять у Johnson & Johnson додаткові 100 мільйонів доз COVID-вакцини

США закуплять у Johnson & Johnson додаткові 100 мільйонів доз COVID-вакцини

Укрінформ
Глава Білого дому Джо Байден готує розпорядження для Мінохорони здоров'я США щодо закупівлі додаткових 100 мільйонів доз вакцини Johnson & Johnson з метою забезпечення всеохоплюючої вакцинації американського населення від COVID-19.

Про це повідомив у середу американський центральний телеканал CNN із посиланням на представників адміністрації американського президента.

«Байден зробить це оголошення під час зустрічі в середу з представниками компаній Johnson & Johnson та Merck»,- йдеться в повідомленні.

Водночас зазначається, що Білий дім та виробники все ще мають обумовити, коли ці 100 мільйонів доз будуть доступними повною мірою. За словами одного з джерел, це, швидше за все, станеться в другій половині нинішнього року, в той час, як Johnson & Johnson працює над нарощуванням виробництва.

Як повідомляв Укрінформ, дозволи на застосування в США отримали вакцини трьох виробників – Moderna, Pfizer/BioNTech та Johnson & Johnson. Станом на ранок середи в Сполучених Штатах було введено понад 93,6 мільйона доз. У середньому в країні здійснюється приблизно 890 тисяч уколів на день.

Після вакцинації певної частини американського населення препарати стануть доступними для продажу іншим країнам.

Читайте також: Johnson & Johnson повідомила ЄС про можливі затримки постачання вакцин

США залишаються лідером за кількістю випадків COVID-19 - 29 811 276 випадків.

За даними Worldometer, у світі виявлено 118 278 693 випадки зараження коронавірусом, зокрема 2 624 426 летальних, 93 937 975 осіб одужали.

Фото з сайту sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-