Штати в ОБСЄ: Росія поширює фейки щодо COVID-вакцин

Штати в ОБСЄ: Росія поширює фейки щодо COVID-вакцин

Укрінформ
Щонайменше чотири російські онлайн-платформи, які пов’язані зі спецслужбами РФ, були помічені у розповсюдженні дезінформації щодо вакцин від коронавірусу від неросійських виробників.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кортні Острієн під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 11 березня, передає кореспондент Укрінформу.

"Прикро, що чотири російські онлайн-платформи, які пов’язані з російськими спецслужбами, були помічені у розповсюдженні дезінформації щодо неросійських вакцин (включаючи вакцини, вироблені Pfizer та Moderna). Вдаючись до таких дій, Росія безвідповідально підриває глобальну довіру до вакцини та здоров'я людей у всьому світі, поширюючи дезінформацію щодо вакцин, чия безпечність та ефективність була науково підтверджена", - заявила вона.

Читайте також: Вакцина Pfizer нейтралізує «бразильський» штам коронавірусу

Острієн зазначила, що Сполучені Штати поділяють мету якомога ширшого розповсюдження безпечних та ефективних вакцин на території регіону ОБСЄ та у всьому світі.

Дипломатка зазначила, що саме з цієї причини США виділили 2 млрд доларів на потреби Глобальної ініціативи Gavi COVAX і планують виділити Gavi до 2022 року ще близько 2 млрд для вакцинації людей в усьому світі від коронавірусу.

Як раніше повідомляло агентство, BioNTech та Pfizer наступного року можуть виготовити 3 мільярди доз COVID-вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-