Минулий рік став найсмертоноснішим в історії США через пандемію

Минулий рік став найсмертоноснішим в історії США через пандемію

Укрінформ
За всю історію Сполучених Штатів 2020 рік став найбільш смертоносним через жертви, спричинені захворюванням на COVID-19.

Про це інформує в середу Politico із посиланням на статистику, озвучену фахівцями Центрів контролю та профілактики захворювань (CDC), повідомляє Укрінформ.

«За результатами минулого року, рівень смертності в США зріс на 15% через пандемію COVID-19, що робить його найбільш смертоносним роком в історії Сполучених Штатів», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: У Штатах — найнижчий рівень COVID-госпіталізацій з початку листопада

Офіційні дані, які зараз перебувають на стадії систематизації, підтверджені представниками CDC та будуть оприлюднені невдовзі у регулярному офіційному звіті про захворюваність і смертність у Сполучених Штатах. Очікується, що цей аналіз детально представить всю картину, в тому числі по вікових, расових і демографічних групах.

Водночас зазначається, що летальні випадки від COVID-19 стали третьою причиною смертності після серцево-судинних захворювань та онкології. Зазвичай, на третій позиції у щорічній статистиці перебувають «ненавмисні травми», зазначають чиновники.

Читайте також: США закуплять у Johnson & Johnson додаткові 100 мільйонів доз COVID-вакцини

Загалом у 2020 році у США померло понад 3 мільйони людей, поінформували в урядовому агентстві.

Як повідомлялося, Сполучені Штати перебувають на першій позиції у світі за кількістю виявлених випадків зараження на COVID-19, а також летальних випадків. До першої п’ятірки також входять Індія, Бразилія, Росія й Сполучене Королівство. Україна перебуває на 17-й сходинці цього переліку.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-