Держдеп США назвав російські ЗМІ, як поширюють фейки про COVID-вакцини

Держдеп США назвав російські ЗМІ, як поширюють фейки про COVID-вакцини

Укрінформ
Глобальний центр взаємодії Державного департаменту США (GEC), що бореться з іноземною пропагандою, визначив чотири російські видання, що поширюють фейки про вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech і Moderna.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNBC.

За даними GEC, йдеться про видання «News Front», підконтрольне Федеральній службі безпеки РФ, «New Eastern Outlook» і «Oriental Review», які напряму контролюються Службою зовнішньої розвідки Росії, а також «Rebel Inside» яким керує Головне розвідувальне управління генштабу Збройних сил Росії.

За словами речниці Держдепу, ці інтернет-видання «поширюють багато видів дезінформації, в тому числі про вакцини від Pfizer і Мoderna, міжнародні організації, військові конфлікти, акції протесту, під час обговорення будь-якої проблеми».

Читайте також: Українські лікарі розвіяли міфи про вакцину Covishield

«Держдеп продовжуватиме викривати нечесну діяльність Росії в інтернеті. Ми також будемо продовжувати тісно співпрацювати з нашими союзниками та партнерами, щоб забезпечити глобальну відповідь на протидію дезінформації», - заявила вона.

За даними Worldometer, у світі підтверджено 117 603 192 випадки COVID-19, зокрема 2 608 358 летальних, одужали 93 090 582 особи.

Фото: MediaNews Group | Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-