Конгрес США знову перекрили через можливі заворушення

Конгрес США знову перекрили через можливі заворушення

Укрінформ
Правоохоронні органи США перебувають у бойовій готовності в четвер через можливі нові заворушення навколо Капітолію, де, за даними розвідки, планують зібратися мілітаризовані екстремісти, щоби повторити штурм Конгресу.

Про це йдеться в повідомленні CNN у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У середу американські чиновники попередили законодавців про потенційну загрозу, через яку була посилена безпека (навколо Капітолію) в якості запобіжного заходу»,- йдеться в публікації.

Читайте також: У США затримали 280 учасників штурму Капітолія

У цьому зв’язку Палата представників змінила свій графік засідань і перенесла голосування, заплановані на четвер. Водночас Сенат, як очікується, проводитиме заплановане обговорення законопроєкту щодо відповіді на пандемію COVID-19.

Спільне попередження про можливі заворушення випустили ФБР та Міністерство національної безпеки, застосувавши масштабні зусилля, щоби не повторити помилок під час подій 6 січня. Тоді натовп прихильників Трампа розніс загородження навколо будівлі Конгресу, а поліція Капітолія виявилася безсилою для стримування агресивних мітингувальників.

Читайте також: Палата представників прийняла законопроєкт про поліцейську реформу у США

Зараз, як йдеться в розвідувальних звітах, екстремісти обговорюють у інтернеті плани зібрати тисячний натовп у Вашингтоні для участі у масштабній події 4 березня. Деякі з активістів цього руху закликали до проведення «інавгурації» свого президента Дональда Трампа, оскільки між 1793 і 1933 роками інавгурація часто випадала на 4 березня.

Читайте також: У США поліція Капітолія посилює заходи безпеки через загрозу нових заворушень

Як повідомляв Укрінформ, у лютому поліція Капітолія звернулася до Пентагону із запитом щодо розміщення 4,9 тисячі службовців Нацгвардії до 12 березня. При цьому зазначалося, що можливі заворушення 4 березня – це лише одна з причин для збереження присутності Нацгвардії в Вашингтоні. Раніше повідомлялося, що правоохоронці стурбовані питаннями безпеки в контексті майбутнього звернення президента Байдена до Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-