Тисячі нацгвардійців залишаться у столиці США на місяць - можливі нові заворушення

Тисячі нацгвардійців залишаться у столиці США на місяць - можливі нові заворушення

Укрінформ
Близько п’яти тисяч нацгвардійців залишаться у Вашингтоні до 12 березня через імовірність заворушень з боку прихильників теорій змови QAnon.

Про це йдеться в повідомленні CNN, передає Укрінформ.

«Запит на дислокацію в Вашингтоні 4,9 тис. службовців Національної гвардії до 12 березня був поданий поліцією Капітолія», - вказується в публікації.

Як повідомляється, для оцінки ризиків Пентагон співпрацює з поліцією, ФБР, Секретною службою. Занепокоєння виникли у зв’язку з активністю прихильників руху QAnon в інтернеті. Як заявив у середу під час слухань у Палаті представників конгресмен Адам Сміт, деякі них десь знайшли інформацію, що 75 років тому інавгурація президента проходила 4 березня.

Читайте також: Трамп не закликав мітингувальників, які штурмували Капітолій, зупинитися

«Чому це актуально для них зараз – невідомо. Однак у будь-якому разі вони думають, що, можливо, слід зібратися ще раз і піти штурмом на Капітолій 4 березня»,- зазначив законодавець. Він підкреслив, що розмови про це серед прихильників організації QAnon «циркулюють постійно» в соціальних мережах.

Утім, занепокоєння у зв’язку з планами прихильників Трампа на 4 березня – це лише одна з причин для збереження присутності Нацгвардії у Вашингтоні. Раніше повідомлялося, що правоохоронці стурбовані питаннями безпеки в контексті майбутнього звернення президента Байдена до Конгресу.

Читайте також: Поліцейського, який захищав Капітолій під час штурму, нагородили золотою медаллю Конгресу

Нагадаємо, 6 січня розлючений натовп прихильників Дональда Трампа атакував Конгрес США в той момент, коли там зібралися обидві палати для підтвердження результатів президентських виборів, на яких офіційно переміг Джо Байден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-