У США поліція Капітолія посилює заходи безпеки через загрозу нових заворушень

У США поліція Капітолія посилює заходи безпеки через загрозу нових заворушень

Укрінформ
У центрі американської столиці посилюються заходи безпеки навколо будівлі Капітолія, де засідає Конгрес США, через розвіддані щодо намірів прихильників Трампа знову зібратися 4 березня й штурмувати головний законодавчий орган.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному у вівторок на офіційній твітер-сторінці поліції Капітолія, передає Укрінформ.

«Департамент (поліції Капітолію – ред.) ознайомлений з інформацією, яка викликає стурбованість, а також даними розвідки про 4 березня, та продовжує працювати з нашими партнерами в системі правоохоронних органів», - зауважується в повідомленні.

Читайте також: Тисячі нацгвардійців залишаться у столиці США на місяць - можливі нові заворушення

При цьому підкреслюється, що Департамент застосував «негайні заходи» для посилення власних можливостей «на кілька днів, у тому числі 4 березня».

Читайте також: Мітинг перед штурмом Капітолія спонсорувала донор виборчої кампанії Трампа – WSJ

У інших повідомленнях також йдеться, що навколо Капітолія перекриваються дороги, встановлюються паркани на додаткових периметрах та організовується цілодобове чергування правоохоронців.

Читайте також: Проти Трампа готові свідчити учасники штурму Капітолія, у тому числі «шаман» QAnon

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця поліція Капітолія звернулася до Пентагону із запитом щодо розміщення 4,9 тисячі службовців Нацгвардії до 12 березня. Занепокоєння виникли у зв’язку з активністю прихильників руху QAnon в інтернеті, які висловлювали наміри провести 4 березня «інавгурацію» президента Трампа та провести у цьому зв’язку акцію протесту поблизу Капітолія США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-