Проти Депардьє відкрили справу за звинуваченням у згвалтуванні

Проти Депардьє відкрили справу за звинуваченням у згвалтуванні

Укрінформ
Французька прокуратура 23 лютого заявила, що зірка кіно Жерар Депардьє перебуває під слідством за звинуваченням у зґвалтуванні та сексуальному посяганні в рамках поновленої два роки тому справи.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Радіо Свобода.

У прокуратурі відреагували на повідомлення у ЗМІ про попередні звинувачення, які були висунуті актору в грудні.

Читайте також: Кузена королеви Єлизавети ІІ засудили за сексуальні домагання

Місцеві ЗМІ повідомили, що акторка і танцівниця звинуватила 72-річного актора, володаря найвищої військової і цивільної нагороди Франції, Почесного легіону, у нападі на неї в своєму будинку в Парижі в 2018 році. Справу в 2019 році закрили, але потім знову відновили. Влада заявила, що Депардьє не перебуває під вартою.

Як повідомляють західні агенції, адвокат Депардьє раніше заявляв, що актор «цілковито заперечує будь-які зґвалтування, сексуальні зазіхання та злочини».

Депардьє отримав нагороди за гру разом з іншими французькими знаменитостями в таких фільмах, як «Останнє метро» і «Сірано де Бержерак».

Читайте також: Постраждалим від домагань Вайнштейна присудили виплату у $17 мільйонів

Також він мав успіх у високобюджетних голлівудських фільмах «Зелена картка», «Людина в залізній масці», «1492: Підкорення раю». Депардьє також зіграв головну роль у фільмі «Ласкаво просимо в Нью-Йорк».

Після скарг на високі податки в його рідній Франції у 2013 році Депардьє став почесним громадянином Бельгії, в тому ж році президент Росії Володимир Путін прискорив процес отримання ним і російського громадянства. Депардьє також став культурним послом Чорногорії.

Читайте також: В Індії штучний інтелект «захищатиме» жінок від домагань на вулиці

Жерер Депардьє публічно висловлював своє захоплення Путіним. Україна в 2015 році внесла його на 5 років у «чорний список» після висловлювання, що це «частина Росії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-