Німеччина є третім за обсягом донором COVAX

Німеччина є третім за обсягом донором COVAX

Укрінформ
Німеччина виділяє понад 2 мільярди євро на потреби механізму ООН COVAX (із забезпечення доступу до діагностики, вакцин і ліків проти COVID-19), що робить її третім за обсягом донором.

Про це повідомив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас у зверненні під час відкритих дебатів у Раді Безпеки ООН на тему «Забезпечення рівного доступу до вакцин проти COVID-19 в контексті, що характеризується конфліктами та невизначеністю», передає Укрінформ.

«Спільно з нашими європейськими партнерами Німеччина з самого початку підтримувала механізми ACT та COVAX як частину спільних зусиль ЄС. З моменту їх запуску в квітні минулого року Німеччина виділила 600 мільйонів євро у 2020 році, що на сьогодні робить нас третім за величиною донором», - сказав Маас.

Він поінформував, що у 2021 році ФРН надасть ще 1,5 мільярда євро для COVAX, щоб «закрити дірки» у фінансуванні. З них 100 мільйонів євро спеціально призначені як «гуманітарний буфер», який служить для підтримки найбільш вразливих груп населення в кризових ситуаціях.

Розподіл до 338 мільйонів доз вакцин, який зарезервував COVAX, передбачається у 145 країнах (включаючи 93 країни, що розвиваються) у першій половині 2021 року.

Читайте також: Фон дер Ляєн застерігає від придбання COVID-вакцин на «чорному ринку»

Як повідомляв Укрінформ, поставки вакцини від COVID за глобальним механізмом COVAX розпочнуться наприкінці лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-