Латвія забороняє на рік ретрансляцію «РТР-Росія»

Латвія забороняє на рік ретрансляцію «РТР-Росія»

Укрінформ
У Латвії з 15 лютого на рік заборонять ретрансляцію телеканалу «РТР-Росія».

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Твіттері голова Національної ради з питань електронних ЗМІ (NEPLP) Івар Аболіньш.

«Ми свій інформаційний простір захищали, захищаємо і будемо захищати. Сьогодні вранці NEPLP вирішила заборонити ретрансляцію «РТР-Росія» на території Латвії на рік з 15 лютого», - написав Аболіньш.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2020 року NEPLP констатував розпалювання ненависті в передачі «60 хвилин» на телеканалі «РТР-Росія». Так, учасники програми та її ведуча Ольга Скабеєва під час розмови про Україну використовували позначення, які розцінюються як хейт-спіч. Зокрема, Україна була названа «терористичною державою», її колишній президент Петро Порошенко - «терористом». У ході дискусії ведуча запропонувала ввести на територію України російські війська, щоб «втихомирити» обидві сторони конфлікту.

Це не вперше, коли NEPLP обмежує ретрансляцію «РТР-Росія» в Латвії. Наприклад, у січні 2019 року її заборонили на три місяці.

Читайте також: Ткаченко вважає, що історія з телеканалами Медведчука може «підштовхнути» закон про медіа

Національна рада з електронних ЗМІ зобов'язана повідомити про порушення телеканалу, країні, в юрисдикції якої він знаходиться, а також Європейській комісії. Якщо NEPLP повторно констатує порушення, то може прийняти рішення про обмеження поширення програми на території Латвії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-