У США встановили, що масковий режим знижує заповненість COVID-лікарень

У США встановили, що масковий режим знижує заповненість COVID-лікарень

Дослідження
Укрінформ
В американських штатах, де запровадили обов'язковий масковий режим, значно зменшився рівень госпіталізації з COVID-19.

Як повідомляє Укрінформ, такі дані дослідження Центрів із контролю та профілактики захворювань США (CDC) оприлюднив Голос Америки.

Зазначається, що у період від квітня до липня минулого року дослідники спостерігали за рівнем госпіталізації у десяти американських штатах, де запровадили обов'язкове носіння масок: Каліфорнії, Колорадо, Коннектикуті, Меріленді, Мічигані, Міннесоті, Нью-Мексико, Нью-Йорку, Огайо та Орегоні.

«Науковці виявили, що вже через три тижні після набуття чинності указу про обов'язкові захисні маски, кількість шпиталізацій із діагнозом COVID-19 у цих штатах впала майже на 5%», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Коронавірусні обмеження різко зменшили поширення інших респіраторних інфекцій - статистика

Таким чином, указують у CDC, за їхнім дослідженням, «зобов'язання людей усього штату носити маски має зв'язок зі зменшенням росту шпиталізацій, пов'язаних з COVID-19».

Наразі носіння захисних масок є обов'язковим у 31 штаті та столиці США. «Рівень шпиталізацій в цих штатах значно зменшився серед людей віком від 18 до 64 років», - підсумовує Голос Америки.

Читайте також: У США - понад 600 випадків зараження новими штамами коронавірусу

Як повідомляв Укрінформ, у всіх видах громадського транспорту США з 1 лютого встановлено режим обов'язкового носіння захисних масок.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-