Канада перевірила на коронавірус більш ніж половину своїх жителів

Канада перевірила на коронавірус більш ніж половину своїх жителів

Укрінформ
У Канаді медичну перевірку на інфікування COVID-19 пройшли 21 708 740 осіб, що становить понад 57% від загального населення країни.

Про це свідчать дані, оприлюднені урядом Канади, передає Укрінформ.

За підрахунками Статистичного бюро Канади, населення країни у четвертому кварталі 2020 року становило 38 008 005 осіб.

З усіх проведених тестів лише 786 416 виявилися позитивними. З них понад 535 тисяч - у провінціях Квебек та Онтаріо. Станом на вечір вівторка недуга забрала 20 213 життів й у країні залишалося 49 562 активних випадків COVID-19. Загалом від початку пандемії понад 716 тисяч інфікованих вже видужали.

Читайте також: У Канаді вперше виявили «південноафриканський» штам коронавірусу

Водночас упродовж останніх тижнів на федеральному та провінційному рівнях було запроваджено багато обмежень, що дозволило сповільнити швидкість поширення хвороби у Канаді й зменшити кількість інфікованих. У найбільших провінціях Квебек та Онтаріо ще з кінця минулого року діє майже повний локдаун.

Хоча закладам охорони здоров’я Канади переважно вдається опановувати кількість хворих, адміністрація багатьох з них готується до можливого раптового зростання госпіталізації та намагається максимально звільнити ліжка, відмовляючись від не обов’язкових операцій.

Читайте також: Канада посилила карантин: обов’язковий тест та примусовий готель за власний кошт

Зазначимо, що в сусідніх із Канадою США, які залишаються епіцентром світової пандемії COVID-19, вже виявили майже 27 мільйонів хворих й зареєстрували понад 457 тисяч смертей від нового коронавірусу. Аби вберегти себе від завезення хвороби з-за кордону, Канада ще в березні минулого року закрила свої кордони для більшості подорожувальників. Нещодавно заборону на перетин іноземцями кордону було продовжено до кінця цього місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-