Байден хоче замінити весь урядовий автопарк на електрокари

Байден хоче замінити весь урядовий автопарк на електрокари

Відео
Укрінформ
Президент США Джо Байден має намір замінити весь урядовий автопарк американськими електромобілями «з нульовими викидами» у рамках нещодавно оголошеної програми «Купуй американське».

Як передає Укрінформ, про це він повідомив на пресбрифінгу в Білому домі.

Байден не уточнив, упродовж якого часу планується заміна автопарку, проте зазначив, що цей крок адміністрації дозволить забезпечити американців мільйоном нових робочих місць в автоіндустрії.

«У власності федерального уряду є величезний автопарк, який ми замінимо на чисті електромобілі, виготовлені саме тут, в Америці, на американських робітників, і це створить мільйон місць в автомобільній промисловості», - наголосив Байден.

Читайте також: Байден дозволив трансгендерам служити в армії США

Президент США також має намір змінити правило про наявність в автотранспортних засобах не менше 50% деталей американського виробництва.

«Граничне значення складу (американських деталей - ред.) у 50% недостатньо, і те, як ми його вимірюємо, не враховує робочих місць і економічної активності в США», - акцентував Байден.

Читайте також: Байден прибрав з кабінету кнопку, якою Трамп замовляв колу

Він додав, що планує це змінити завдяки підписанню указу, який вимагатиме від компаній виробляти більше деталей в США, а також створювати і підтримувати більшу кількість робочих місць для американців.

Як повідомлялося, наразі у США збираються лише кілька повністю електричних автомобілів. Tesla, General Motors і Nissan Motor виробляють електромобілі всередині країни, тоді як Ford Motor та інші компанії оголосили про таку перспективу в майбутньому.

Фото: Doug Mills/The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-