У Британії виявили новий штам коронавірусу – «бразильський»

У Британії виявили новий штам коронавірусу – «бразильський»

Укрінформ
У Великій Британії виявили новий штам коронавірусу G2P-UK, який імовірно виник у Бразилії.

Про це заявила професор Венді Барклі, яка очолює групу експертів у Британії, що вивчає нові мутації коронавірусу, передає Укрінформ з посиланням на ВВС.

За словами Барклі, у Бразилії зафіксовано два варіанти вірусу, і в Британії виявили один з них. G2P-UK відрізняється від «британського» та «південноафриканського» штамів, але має з ними спільні ключові риси.

«Існує два різні типи бразильських варіантів (коронавірусу – ред.), і один з них був виявлений (у Британії – ред.), а один ні", - сказала вірусолог.

Вона додала, що, ймовірно, цей варіант вірусу виник деякий час тому і буде відстежуватися дуже ретельно.

Читайте також: Мутована пандемія: чим загрожують нові штами COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, міністерство транспорту Британії заборонило в'їзд до Сполученого Королівства громадянам Португалії, Бразилії та ще понад 10 країн через виявлений у Бразилії новий штам коронавірусу. Заборона набрала чинності 15 січня о 4:00 за британським часом.

Бразилія ж тимчасово не приймає авіарейси з Великої Британії через виявлений там новий штам коронавірусу.

14 грудня 2020 року у Великій Британії повідомили, що в результаті секвенування вірусного геному виявлено новий варіант коронавірусу SARS-CoV-2. Уряд посилив карантинні обмеження у Лондоні та на південному сході Англії.

Читайте також: Посольство в Китаї перевіряє інформацію про коронавірус в українській сировині для морозива

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), новий штам коронавірусу, вперше зафіксований у Великій Британі, виявили вже у щонайменше 50 країнах, а також у Гонконгу та на Тайвані. Південноафриканський штам коронавірусу було виявлено у 20 країнах.

Понад 40 країн заборонили або обмежили поїздки до Великої Британії через побоювання щодо поширення нового штаму коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-