США зняли обмеження на співпрацю з Тайванем

США зняли обмеження на співпрацю з Тайванем

Укрінформ
Сполучені Штати Америки скасували внутрішні обмеження на співпрацю з Тайванем.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві голови Державного департаменту Майка Помпео.

«Сьогодні я оголошую, що скасовую всі обмеження. Відтепер американським відомствам слід вважати минулі рекомендації Держдепу щодо відносин із Тайванем недійсними», - заявив Помпео.

За його словами, Держдеп протягом десятиліть вводив складні внутрішні обмеження, які регулювали взаємодію американських дипломатів з їхніми колегами з Тайваню, а уряд США ухвалював їх в односторонньому порядку, щоб утихомирити Китай, який вважає Тайвань своєю провінцією. «Більше цього не буде», - підкреслив Помпео.

Читайте також: В Ірані заявляють про спроможність довести збагачення урану до 90%

«Уряд Сполучених Штатів підтримує відносини з неофіційними партнерами по всьому світу, і Тайвань не виняток. Наші дві демократії поділяють спільні цінності свободи особистості, верховенства закону і поваги людської гідності», - йдеться у заяві.

У Твіттері Міністерства закордонних справ Тайваню відреагували на рішення США: «Більш тісне партнерство між Тайванем і США ґрунтується на наших спільних цінностях, спільних інтересах і непохитній вірі у свободу і демократію».

Читайте також: США заборонили вісім китайських додатків

Як повідомлялося, офіційно дипломатичні відносини за Тайванем у Білому домі припинили ще в 1979 році. Водночас того ж року американський Конгрес ухвалив «Закон про взаємини з Тайванем», за яким США могли постачати туди оборонне озброєння і виступали гарантом безпеки острова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-