У Канаді від COVID-19 вже видужало більше півмільйона людей

У Канаді від COVID-19 вже видужало більше півмільйона людей

Укрінформ
Від початку глобальної пандемії COVID-19 у березні більше півмільйона канадців повністю видужали від хвороби.

Про це свідчать офіційні статистичні дані, оприлюднені урядом Канади

Так, станом на вечір понеділка 517 884 жителі Канади успішно здолали COVID-19, що становить менше ніж 1,5% від загального населення країни. 

Водночас за той само час хвороба забрала 16 074 життів. Всього ж у країні було виявлено 611 424 випадки інфікування, тобто наразі хворіє понад 77 тисяч людей. 

У країні було проведено 14 121 468 тести на COVID-19, відповідно понад 95% людей отримали негативний результат.

Читайте також: Кількість випадків COVID-19 у Канаді перевищила 600 тисяч

Більша частина від усіх хворих на COVID-19 (407 082 людей) проживає у двох провінціях: Квебек та Онтаріо. COVID-19 також забрав більше життів монреальців, ніж мешканців будь-якого іншого міста Канади. У найбільшому місті Квебека від недуги померло 3895 осіб, тобто близько чверті летальних випадків Канади.

Зазначимо, що протягом останніх тижнів швидкість поширення хвороби у Канаді продовжує зростати й у деяких регіонах влада була вимушена відновити частину скасованих раніше карантинних обмежень. У Квебеку та Онтаріо після Різдва набрав чинності повторний локдаун.

Читайте також: Джонсон оголосив національний локдаун у Британії

Додамо, що в сусідніх із Канадою США, які залишаються епіцентром світової пандемії COVID-19, вже виявили понад 21 мільйон хворих й зареєстрували близько 362 тисяч смертей від нового коронавірусу. Аби вберегти себе від завезення хвороби з-за кордону, Канада в березні минулого року закрила свої кордони для більшості мандрівників. Нещодавно заборону на перетин іноземцями кордону було продовжено до кінця січня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-