Bellingcat готує публікацію про вбивства за участю співробітників ФСБ

Bellingcat готує публікацію про вбивства за участю співробітників ФСБ

Укрінформ
Група розслідувачів Bellingcat виявила три вбивства, до яких можуть бути причетні співробітники ФСБ РФ, запідозрені в отруєнні опозиціонера Олексія Навального.

Як передає Укрінформ, про це заявив в інтерв’ю «Ехо Москви» журналіст Bellingcat Христо Грозєв.

За його словами, публікація про ці вбивства з’явиться протягом найближчих двох тижнів.

Грозєв зазначив, що йдеться про фігурантів його журналістського розслідування, де були названі імена тих, хто, ймовірно, причетний до застосування хімічної зброї «Новічок» щодо політика Олексія Навального.

Нагадаємо, журналіст Bellingcat Христо Грозєв опублікував дані про всі переміщення ефесбешників, отруйників опозиціонера Олексія Навального.

Читайте також: Спроб отруєння Навального "Новічком" було як мінімум три - The Insider

Як повідомлялося, 20 серпня Навальному стало зле в літаку, коли він повертався з Томська до Москви. Літак здійснив вимушену посадку в Омську. Опозиціонера в стані коми було доставлено до реанімації місцевої лікарні, а за два дні його відправили до Берліну.

Німецькі експерти виявили в організмі Навального сліди отруєння нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок". Лабораторії Німеччини, Франції та Швеції, а також експерти Організації заборони хімічної зброї підтвердили факт отруєння.

У понеділок, 21 грудня, опозиційний російський політик Олексій Навальний виклав відео, з якого стає зрозуміло, що за кілька годин до публікації розслідування 14 грудня про причетність ФСБ до його отруєння зателефонував його фігуранту Костянтину Кудрявцеву під виглядом помічника секретаря Радбезу РФ Миколи Патрушева. Кудрявцев розповів йому деталі спецоперації. Через кілька годин після публікації ролика ФСБ назвала його підробкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-