ВООЗ проводить з Британією консультації через новий штам коронавірусу

ВООЗ проводить з Британією консультації через новий штам коронавірусу

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров’я перебуває в тісному контакті з представниками Великої Британії у контексті появи нового штаму коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Зазначається, що, окрім Британії, новий штам виявили ще в трьох країнах: 9 випадків зафіксовано в Данії та по одному - в Нідерландах і Австралії.

За наявними даними, новий штам поширюється швидше, однак наразі немає свідчень того, що він інакше реагує на вакцини.

Нині у зв’язку з появою нового штаму вірусу заборону на авіасполучення з Великою Британією до 1 січня наклали вже 3 європейські держави – Нідерланди, Бельгія та Італія. Таку можливість розглядають і в Німеччині.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що вкраїні підтверджено новий генетично мутований варіант коронавірусу, який може бути на 70% заразнішим.

Читайте також: Виявлений у Британії новий штам коронавірусу на 70% заразніший - Джонсон

Британський уряд посилює карантинні обмеження в Лондоні і на південному сході Англії. На Різдво жителям цих регіонів буде заборонено зустрічатися з друзями і родичами, будуть закриті непродовольчі магазини, спортзали і перукарні. Англійцям рекомендують без крайньої потреби не залишати домівки і утриматися від поїздок.

За даними Worldometer, у світі виявлено 76 895 687 випадків захворювання на COVID-19, зокрема 1 696 303 летальні, одужало 53 932 667 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-