Канадцям виплачуватимуть компенсації у разі гострої реакції на щеплення від COVID-19

Канадцям виплачуватимуть компенсації у разі гострої реакції на щеплення від COVID-19

Укрінформ
Якщо після вакцинування від COVID-19 або інших хвороб канадців спіткають важкі побічні ефекти, вони отримуватимуть компенсацію від держави.

Про це оголосили в Агентстві громадського здоров’я Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Агенція громадського здоров’я Канади впроваджує всеканадську програму підтримку у разі шкоди від вакцини, що поширюватиметься на усі затверджені Департаментом охорони здоров’я вакцини”, - йдеться у поширеному пресреліз.

Читайте також: У Канаді вакцинація розпочнеться наступного тижня

Зазначається, що програма покликана “упевнитись в наявності справедливого доступу усіх канадців до підтримки у разі рідкісного випадку їх бурхливої побічної реакції на вакцину”.

“Як будь-які ліки, вакцини можуть спричинити побічні наслідки та реакцію. Після щеплення, нормальними є м’які й нешкідливі побічні ефекти - це природна реакція організму, який працює над розбудовою імунітету проти хвороби. Утім, іноді можлива також бурхлива побічна реакція на щеплення. Вірогідність цього є дуже низькою - менше одного випадку на мільйон - і ми зобов’язані допомогти, якщо це трапиться”, - наголосили в Агентстві. 

Читайте також: У Канаді від COVID-19 померли вже понад 13 тисяч осіб

Подробиць стосовно того, яка саме допомога надаватиметься канадцям, якщо вони страждатимуть від серйозних побічних ефектів вакцинування, в Агенції громадського здоров’я не надали.

Нагадаємо: наступного тижня у Канаді має розпочатися кампанія із вакцинування від COVID-19. На першому етапі лише мала кількість найбільш уразливих до недуги людей отримає щеплення, але протягом наступних місяців кількість вакцинованих швидко зростатиме.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-