Туреччина створює найбільшу військову базу в Ідлібі – ЗМІ

Туреччина створює найбільшу військову базу в Ідлібі – ЗМІ

Укрінформ
Туреччина починає створення нової військової базі в сирійській провінції Ідліб.

Як передає Укрінформ із посиланням на Syrian Observer, ця база може стати найбільшою базою ЗС Туреччини в регіоні.

«Турецька армія в середу (02.12 - ред.) розпочала створення військової бази в Джабаль аль-Завії. Базу було описано як найбільшу з турецьких баз у регіоні», - йдеться у повідомленні з посиланням на опозиційний сайт Jesr Press.

За даними місцевих джерел, кілька турецьких військових бульдозерів прибули опівдні в середу в район Аль-Масбах, неподалік від міста Аль-Бара, розташованого в Джабаль аль-Завії на півдні провінції Ідліб, почали підготовку до створення турецької військової бази.

Читайте також: Берлін виділяє €20 мільйонів на допомогу сирійським переселенцям

Початок будівництва збігся з прибуттям турецького військового підкріплення через військовий перехід Кафр Лоссін на сирійсько-турецькому кордоні, включаючи понад 60 броньованих машин та вантажівок. Серед нового обладнання були також будівельні крани.

За даними джерела зі складу одного з підрозділів Національної армії, база в Аль-Бара найбільша зі створених турецькою армією в Джабаль аль-Завії.

Останнім часом підрозділи ЗС Туреччини працюють над зміцненням своєї військової присутності в регіоні, зокрема було створено кілька нових баз після того, як було переміщено військові бази з районів, де вони перебували в оточенні.

Читайте також: Україна стала співавтором проєкту рішення ОЗХЗ щодо Сирії через застосування хімзброї

Як повідомляв Укрінформ, ЗС Туреччини евакуювали вже третій спостережний пункт - у Маархатті у провінції Ідліб - протягом останніх кількох тижнів. Раніше було виведено спостережні пункти у Мореку та Шер-Магер у північній частині провінції Хама.

Як повідомлялося, РФ продовжує бомбардування сирійських території. Наприкінці жовтня щонайменше 56 осіб загинули від ударів російської авіації по військовому тренувальному табору повстанців на північному заході Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-