У Канаді на COVID-19 перехворіли понад 350 тисяч людей

У Канаді на COVID-19 перехворіли понад 350 тисяч людей

Укрінформ
Від початку глобальної пандемії у березні кількість підтверджених випадків інфікування COVID-19 у Канаді перевищила 350 тисяч.

Про це свідчать офіційні статистичні дані, оприлюднені урядом Канади.

Так, станом на вечір четверга на території Канади було виявлено 353 097 людей, інфікованих COVID-19, однак 280 923 з них вже повністю видужали й наразі в країні залишається 60 375 активних випадків перебігу хвороби.

Водночас недуга забрала 11 799 життів, тобто смертність становить близько 3,2%.

У країні було проведено 11 169 813 тестів на COVID-19, відповідно понад 96% людей отримали негативний результат.

Близько 40% від загальної кількості інфікованих (136 894 особи) проживає у провінції Квебек, з них майже 50 тисяч - у Монреалі, найбільшому місті провінції.

Читайте також: Понад 20 мільйонів британців потраплять під жорсткий карантин

COVID-19 також забрав більше життів монреальців, ніж мешканців будь-якого іншого міста Канади. У місті від недуги померло 3603 особи, тобто близько третини усіх летальних випадків Канади.

Зазначимо, що протягом останніх тижнів швидкість поширення хвороби у Канаді суттєво збільшилася й у деяких регіонах країни влада була вимушена відновити частину скасованих раніше карантинних обмежень. Прем’єр-міністр Джастін Трюдо заявив, що країна увійшла у другу хвилю пандемії.

Утім, наразі закладам системи охорони здоров’я Канади вдається опановувати наплив хворих, як і будинкам для літніх людей, на які припадає абсолютна більшість канадських смертельних випадків від COVID-19.

Читайте також: В Італії зафіксували вже понад 1,5 мільйона випадків коронавірусу

Зазначимо, що в сусідніх із Канадою США, які залишаються епіцентром світової пандемії COVID-19, вже виявили понад 13,2 мільйона хворих й зареєстрували понад 269 тисяч смертей від нового коронавірусу. Аби вберегти себе від завезення хвороби з-за кордону, Канада ще в березні закрила свої кордони для більшості подорожувальників. Нещодавно заборону на перетин іноземцями кордону було продовжено до кінця листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-