Президент Вірменії анонсував позачергові парламентські вибори

Президент Вірменії анонсував позачергові парламентські вибори

Укрінформ
Президент Вірменії Армен Саркісян заявив про необхідність провести позачергові парламентські вибори та сформувати уряд національної згоди.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Інтерфакс.

"Ми програли як у нав'язаній нам війні, на полі бою, так і на дипломатичному й міжнародному майданчиках. З огляду на ситуацію, що склалася та беручи до уваги суспільні вимоги, очевидно, що для уникнення внутрішньополітичних потрясінь проведення позачергових парламентських виборів неминуче", - заявив Саркісян.

За його словами, єдиним відповідальним кроком може стати представлення у найкоротші строки "дорожньої карти", яка передбачає позачергові парламентські вибори.

"Доти управління країною буде передано високопрофесійному уряду національної згоди", - зазначив президент, наголосивши, що на цьому наполягають представниками різних сфер суспільного і політичного життя, з якими він провів зустрічі.

Читайте також: У Єревані знову мітинг - вимагають відставки Пашиняна

"Абсолютна більшість учасників зустрічей згодні в одному питанні - відставка прем'єр-міністра відповідно до конституції або припинення його повноважень - і проведення позачергових парламентських виборів", - зазначив Саркісян.

Вірменія є парламентською республікою, проведення позачергових виборів передбачає відставку уряду і прем'єра. Новий уряд формує парламентська більшість.

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання спільної з президентами РФ і Азербайджану заяви про припинення бойових дій у Нагірному Карабаху.

Згідно із заявою, Азербайджанська Республіка і Республіка Вірменія зупиняються на зайнятих ними позиція, а вздовж коридору, що з'єднує Нагірний Карабах з Вірменією, розгортається миротворчий контингент.

Читайте також: Парламент Вірменії не зміг відправити Пашиняна у відставку

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що в Карабаху будуть розміщені не тільки російські, а й турецькі миротворці.

Вірменія й Азербайджан 27 вересня почали бойові дії в Нагірному Карабаху, взаємно звинувативши одне одного в обстрілі прикордонних територій. Обидві країни оголосили воєнний стан і мобілізацію. Бойові дії призвели до військових утрат з обох сторін і численних жертв серед мирного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-