Росія відправила в Карабах вже 12 літаків з «миротворцями»

Росія відправила в Карабах вже 12 літаків з «миротворцями»

Укрінформ
Ще два літаки Іл-76 з російськими миротворцями на борту вирушили до Нагірного Карабаху. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє газета «Известия» з посиланням на Міноборони РФ.

Одинадцятий і дванадцятий літаки з миротворцями вилетіли з аеродрому Ульяновськ-Східний. На борту повітряних суден перебуває особовий склад миротворчої місії, бронетранспортери та інші матеріальні засоби.

Водночас, як пише Газета.ру, за інформацією Національного центру управління обороною Росії, що контролює перекидання та розгортання миротворчого контингенту РФ в Нагірному Карабаху, його буде переправлено щонайменше 22 військово-транспортними літаками Іл-76.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив про підписання заяви з президентами Росії та Азербайджану щодо припинення бойових дій у Нагірному Карабаху. Ця новина викликала хвилю протестів в Єревані, зокрема незадоволені захопили будівлю парламенту.

Читайте також: Президент Вірменії заявляє, що дізнався про перемир'я у Карабаху з преси

Президент Азербайджану Ільхам Алієв уточнював, що в Нагірному Карабаху будуть розміщені не лише російські, а й турецькі миротворці.

Згідно із заявою, Азербайджанська Республіка і Республіка Вірменія зупиняються на зайнятих ними позиціях, уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабаху і вздовж коридору, що з'єднує Нагірний Карабах з Республікою Вірменія, розгортається миротворчий контингент.

Міноборони Росії повідомило, що літаками військово-транспортної авіації Іл-76 до Нагірного Карабаху вже вирушили 1 960 військовослужбовців, 470 одиниць військової техніки. В оборонному відомстві Росії також зазначили, що командування миротворчою операцією розміщуватиметься в районі міста Степанакерт.

Читайте також: У Карабаху будуть розміщені російські та турецькі миротворці - Алієв

Вірменія та Азербайджан вранці 27 вересня почали військові дії в Нагірному Карабаху, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Обидві країни оголосили військовий стан і мобілізацію. Бойові дії спровокували військові втрати з обох сторін і численні жертви серед мирного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-