У Байдена готові судитися через затримку з оголошенням переможця виборів

У Байдена готові судитися через затримку з оголошенням переможця виборів

Укрінформ
Перехідна команда обраного президента США Джо Байдена розглядає можливість судового позову через затримку з боку Управління загальних служб США (GSA) визнати його перемогу на виборах.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, про це заявив представник команди Байдена.

GSA, як правило, визнає кандидата в президенти, коли стає зрозуміло, хто переміг на виборах, щоб почати передачу влади.

Як пише агентство, цього досі не сталося, попри те, що в суботу американські ЗМІ оголосили Байдена переможцем після того, як він отримав достатню кількість голосів виборників для перемоги на виборах.

Читайте також: Адміністрація Байдена: хто може стати держсекретарем та очолити Пентагон і Мінфін

Водночас, у законі чітко не вказано, коли GSA має ухвалити рішення, але представники перехідної команди Байдена вважають, що їхня перемога очевидна, а відтермінування не виправдане, навіть якщо Трамп відмовляється визнати поразку.

Глава GSA Емілі Мерфі, призначена Трампом у 2017 році, ще не встановила, що «переможець зрозумілий», заявили в пресслужбі.

Читайте також: У Байдена заявили, що видворять Трампа з Білого дому – якщо той не визнає поразки

Представник перехідної команди Байдена повідомив журналістам, що настав час GSA підтвердити визнання обраного президента. За його словами, команда Байдена готова розглянути позов до суду, якщо цього не буде зроблено.

«Судовий позов, безумовно, можливий, але є й інші варіанти, які ми розглядаємо», - сказав посадовець на умовах анонімності.

Читайте також: Меланія Трамп зібралася подати на розлучення

Як зазначається, затримка з боку GSA позбавляє команду Байдена доступу до федеральних фінансів та можливості зустрічатися з посадовими особами спецслужб та інших відомств.

Крім того, у команди немає доступу до Держдепартаменту, який зазвичай сприяє переговорам між іноземними лідерами і обраним президентом.

Раніше GSA не схвалювало початок передачі влади у 2000 році протягом п'яти тижнів, коли республіканець Джордж Буш і демократ Альберт Гор боролися на виборах.

Як повідомлялося, кандидат від Демократичної партії США Джо Байден переміг на виборах 3 листопада та стане 46-м президентом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-