У Карабах увійдуть російські миротворці

У Карабах увійдуть російські миротворці

Укрінформ
У Карабаху будуть розміщені російські миротворці уздовж коридору, що з'єднує регіон з Вірменією, та вздовж лінії зіткнення.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на DW.

Як зазначається, президент РФ Володимир Путін підтвердив, що в зоні конфлікту в Нагірному Карабаху з 10 листопада оголошено повне припинення вогню і всіх бойових дій.

"Азербайджанська республіка і Республіка Вірменія зупиняються на займаних ними позиціях", - заявив Путін. За його словами, Москва виходить із того, що досягнуті домовленості створять необхідні умови "для довгострокового і повноформатного врегулювання кризи". 

Путін повідомив також, що в Карабаху будуть розміщені російські миротворці уздовж коридору, що з'єднує регіон з Вірменією, та вздовж лінії зіткнення.

Читайте також: Нагірний Карабах визнав, що місто Шуша - під контролем Азербайджану

Тим часом президент Азербайджану Ільхам Алієв у телезверненні до громадян заявив, що в багаторічному конфлікті "ставиться крапка". Алієв також відзначив особливу роль Росії в розв'язанні кризи й подякував Путіну за особисту участь у врегулюванні конфлікту.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання домовленості з президентами Росії та Азербайджану про припинення бойових дій в Нагірному Карабаху.

Читайте також: Карабах: заява Пашиняна про мир викликала протести у Вірменії

«Я підписав заяву про припинення війни в Карабаху з президентами Росії та Азербайджану ... Я прийняв це рішення у результаті глибокого аналізу воєнного стану й оцінки людей, які найкращим чином володіють ситуацією», - зазначив глава уряду Вірменії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-