Єврокомісар оцінив шанси на підписання торгівельної угоди з Лондоном як 50 на 50

Єврокомісар оцінив шанси на підписання торгівельної угоди з Лондоном як 50 на 50

Укрінформ
У Єврокомісії заявили, що вірогідність укладення угоди про торгівлю за підсумками Brexit між ЄС та Великою Британією складає наразі 50 на 50.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву єврокомісара з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретона.

"Ми гранично чітко визначилися з умовами і доступом до нашого європейського ринку", - заявив Бретон і додав, що Британії доведеться втратити більше, ніж ЄС, у разі провалу переговорів.

Як повідомлялося, Велика Британія вийшла зі складу Євросоюзу в січні 2020 року, а переговори щодо умов торгівлі після завершення перехідного періоду знаходяться наразі на заключному етапі.

Раніше на цьому тижні і перемовник ЄС по Brexit Мішель Барньє, і його британський колега Девід Фрост наголосили, що між двома сторонами все ще існують серйозні розбіжності в рамках переговорів по Brexit.

Читайте також: ЄС і Британія продовжили термін переговорів щодо торгівельної угоди – Bloomberg

Спірні питання між Британією та ЄС зосереджені на встановленні нових прав на рибальство, гарантіях чесних правил гри для компаній та узгодженні шляхів вирішення будь-яких майбутніх торговельних суперечок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-