Генасамблея та Радбез ООН потребують реформування — Чорногорія

Генасамблея та Радбез ООН потребують реформування — Чорногорія

Укрінформ
Чорногорія вважає за доцільне провести комплексну реформу Генеральної Асамблеї та Ради Безпеки ООН задля підвищення їх ефективності та репрезентативності.

Про це під час виступу в ООН заявив міністр закордонних справ Чорногорії Срджан Дарманович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Чорногорія рішуче підтримує необхідні реформи системи ООН, в тому числі комплексну реформу Ради Безпеки та активізацію Генеральної Асамблеї з метою розбудови більш ефективного, прозорого, демократичного та підзвітного ООН, в якому всі частини світу будуть представлені рівномірно”, - сказав Дарманович.

Читайте також: Ісландія розкритикувала Росію в ООН

Він наголосив, що “все частіші регіональні та локальні, а також міжнародні конфлікти через політичні, історичні й економічні причини й наслідки загрожують дестабілізувати міжнародний порядок та світ, яким ми його знаємо”.

ООН повинен діяти як захисник миру й стабільності, підтримувати темп із новими реаліями та рухатися шляхом адаптації, аби мати змогу виконувати свою роль ще ефективніше”, - зазначив міністр.

Читайте також: Хорватія в ООН: COVID-19 змусив задуматися над принципами глобалізації

Як відомо, США, Росія, Франція, Великобританія та Китай є Постійними членами Ради безпеки ООН є. Ці держави мають право ветувати будь-які резолюції, окрім процедурних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-