Туреччина підтримала Азербайджан у конфлікті з Вірменією

Туреччина підтримала Азербайджан у конфлікті з Вірменією

Укрінформ
Туреччина засудила дії Вірменії в Нагірному Карабасі та висловила повну підтримку Азербайджану.

Про це повідомляє власкор Укрінформу в Туреччині з посиланням на заяву речника МЗС Туреччини Хамі Аксоя.

«Ми рішуче засуджуємо напади Вірменії, які є явним порушенням міжнародного права та спричинили людські жертви. Цими нападами Вірменія ще раз показала, що є найбільшою перешкодою миру та стабільності в регіоні», - йдеться в заяві.

В Анкарі запевнили у повній підтримці Азербайджану.

«Азербайджан неодмінно скористається своїм правом на самооборону для захисту свого народу та своєї територіальної цілісності. У цьому ключі Туреччина повністю підтримує Азербайджан непохитною солідарністю. Ми будемо відстоювати Азербайджан в будь-який спосіб, який він вбачатиме за краще», - заявили в МЗС Туреччини.

Також вчора відбулася телефонна розмова міністрів закордонних справ Туреччини та РФ Мевлюта Чавушоглу та Сергія Лаврова. Як повідомили турецькі ЗМІ, з посиланням на дипломатичні джерела, темою розмови став конфлікт у Нагірному Карабасі.

Читайте також: Вірменія та Азербайджан поновили взаємні обстріли, число загиблих зросло

Як повідомлялося, Вірменія та Азербайджан почали бойові дії на кордоні та звинуватили один одного в ескалації насильства у Нагірному Карабасі.

У Міністерстві оборони Азербайджану поінформували, що азербайджанські військові розпочали контрнаступальну операцію по всій лінії фронту у Нагірному Карабасі у відповідь на провокації Вірменії.

МЗС Вірменії заявило, що " азербайджанська сторона завдала ракетних ударів по всій лінії зіткнення також по мирних населених пунктах, включаючи столицю (Нагірного Карабаху - ред.) Степанакерт".

Вірменія оголосила воєнний стан та повну військову мобілізацію.

МЗС України закликало сторони повернутися до діалогу заради мирного врегулювання конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-