Китай обіцяє передати $50 мільйонів на боротьбу з COVID-19

Китай обіцяє передати $50 мільйонів на боротьбу з COVID-19

Укрінформ
Китай зробив усе можливе, щоб подолати епідемію COVID-19 у себе і готовий допомогти іншим країнам у боротьбі з вірусом і його наслідками.

Про це заявив голова КНР Сі Цзіньпін у відеозверненні до учасників 75-ї сесії Генеральної асамблеї ООН та оголосив про конкретні кроки, які його країна готова зробити в цьому напрямку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, за його словами, Китай планує виділити 2 млрд доларів допомоги у найближчі 2 роки на міжнародне співробітництво в таких галузях, як сільське господарство, скорочення бідності, освіта, підтримка жінок і дітей, боротьба з кліматичними змінами, а також підтримка інших країн, що розвиваються, у відновлені їх економічного та соціального розвитку країн.

Плану ООН глобальної гуманітарної відповіді на COVID-19 буде передано ще 50 млн дол., сказав голова КНР.

Ще 50 млн доларів Пекін передасть трастовому фонду розвитку співробітництва по вісі Південь-Південь Китай-FAO.

Як заявив Сі Цзіньпін, нині китайські вчені проводять третю фазу випробувань низки антикоронавірусних вакцин. І коли ті будуть готові, вони будуть доступні іншим державам, а країнам, що розвиваються, - на пріоритетній основі, пообіцяв він.

Сі Цзіньпін також запевнив, що Китай готовий ділитися з іншими державами своїм досвідом боротьби з коронавірусом, діагностикою та лікуванням.

Читайте також: ВООЗ повідомляє про рекордне зростання випадків COVID-19 за тиждень

Він також виступив із підтримкою дій ВООЗ у ситуації пандемії і висловив переконання, що вона має продовжувати й надалі грати провідну роль у боротьбі з вірусом.

«Стикаючись з вірусом, ми повинні посилити солідарність і пройти через це разом. Ми повинні слідувати науці, повністю сприяти провідній ролі ВООЗ, а також запустити міжнародний механізм реагування для того, щоб перемогти вірус», - заявив голова КНР. Зараз треба знову відкривати підприємства й школи, створювати робочі місця та відроджувати економіку та відновлювати глобальні ланцюги постачання, вважає китайський лідер. Треба не лише піднімати національні економіки, але й робити внесок у відновлення світової економіки, заявив він.

«Вірус буде знищено, людство переможе у цій битві», - висловив переконання глава КНР.

Він закликав давати рішучу відсіч будь-яким спробам «стигматизації і політизації» теми коронавірусу. Також він закликав не створювати нових блоків і відгороджуватися від інших, адже перемогти біду можливо лише спільними зусиллями.

Читайте також: Трамп закликав ООН покарати Китай за поширення коронавірусу

Як повідомлялося, Президент США Дональд Трамп виступив на Генасамблеї ООН з руйнівною критикою на адресу Китаю та закликав Організацію притягти до відповідальності офіційний Пекін за недбалі дії, що призвели до поширення коронавірусної хвороби по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-