Санкції проти пропагандистів з РФ дадуть чіткий сигнал Кремлю – євродепутат

Санкції проти пропагандистів з РФ дадуть чіткий сигнал Кремлю – євродепутат

Білорусь-2021
Укрінформ
Включення до санкційного списку ЄС російських пропагандистів, які підтримують режим Лукашенка, могло б стати потужним  застережним сигналом для Кремля.

Таку думку висловив депутат Європарламенту з Німеччини Сергій Лагодинський під час вебінару «Нова Білорусь без Лукашенка: будуючи європейську стратегію», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що ключі від ситуації (у Білорусі - ред.) зараз зовсім не в Брюсселі, а, на жаль, у Москві. Залишається питання, що нам з цим робити. Заяви Путіна та його інформаційних структур є доволі зрозумілими – він прийняв рішення підтримати Лукашенка. В цих умовах ми маємо застосувати тиск. Наша позиція була дуже дохідливою стосовно дій Кремля у випадку з Навальним. Ймовірно, настав час бути настільки ж зрозумілими щодо позиції Москви у випадку з Білоруссю», - наголосив парламентарій.

Читайте також: Не вірте пропагандистським ЗМІ: Тихановська звернулася до росіян

Він запропонував розширити санкційний список у звязку із ситуацією в Білорусі та включити до нього російських пропагандистів, зокрема функціонерів RT, які провели інтерв’ю з Лукашенком в дуже агресивній тональності стосовно народу Білорусі та його волевиявлення.

«Якщо включити пропагандистів з російськими паспортами до списку «білоруських» санкцій, це буде потужним сигналом. Ми ще маємо з’ясувати, чи можливо це з правової точки зору, але це могло б стати потужним посланням, що ми бачимо, хто є реальними ворогами та опонентами демократичної опозиції та демократичного руху в Білорусі», - сказав Лагодинський.

Він висловив переконання, що санкції ЄС у випадку з Білоруссю мають виходити за межі індивідуальних обмежувальних заходів, і в цьому контексті Заходу варто зважитися на їх розширення.

Читайте також: Санкції потрібні не лише проти режиму Лукашенка, а й проти Кремля – опозиціонер

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. Переможцем був оголошений Олександр Лукашенко, який керує країною вже 26 років. Опозиційний кандидат Світлана Тихановська після погроз і залякування була змушена виїхати з країни.

Силові структури Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів та проводять затримання учасників протесту.

Від початку демонстрацій, за даними опозиції, були затримані понад 10 тисяч осіб, декілька людей загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-